Ieri am terminat volumul 9 din seria "Micutele mincinoase", de Sara Shepard, si anume "Twisted". Deja MM a devenit o serie de suflet. Am citit atat de multe carti de Sara Shepard incat am ajuns sa simpatizez cu stilul ei, cu intrigile, cu toate aventurile "inoubliables" ale personajelor.

 Actiunea se desfasoara si se aminteste de vacanta de primavara, asa ca este cam in aceeasi perioada cu noi. De aceasta data, secretul dominant este amintit, nu se creeaza pe parcurs, si anume faptul ca Spencer, Aria, Emily, Hanna, Mike si Noel Kahn au fost in Jamaica, unde s-a petrecut un accident ingrozitor. Bineinteles, daca politia ar sti, numai accident n-ar numi-o.
  Fetele au facut cunostinta cu Tabitha: blonda, ochi albastrii, o clona de-a lui Alison. Atat de asemanatoare: le cunoaste secretele,  dar are si gesturile identice cu ale lui Ali. Mai mult, mai are ceva in comun cu Ali: incearca sa le omoare. EI, ei, restul povestii o veti afla voi.

   Acum, haideti sa vedem ce se mai intampla prin viata micutelor mincinoase. Nr. 1 : a aparut un nou A. Sau sa fie acelasi A ? Cine mai stie ?
 Acest A le tortureaza pe fete cu seretul din Jamaica. In cartea a 8a, dupa incendiu, Emily lasase usa deschisa - nu o putea lasa pe Ali sa moara - si cu sigranta ca ar fi putut sa scape. Iar Tabitha are niste cicatrici pe maini din urma unui incendiu ... Sa fie oare Alison ?

Klaudia Huusko

   Aria Montgomery

Stiti ca iubitul Ariei este Noeh Kahn - inegalabilul, petrecaretul - . El primeste, printr-un schimb de elevi, pe cineva ...Klaudiu. Cand soseste, se dovedeste ca este de fapt o Klaudia. Klaudia Huusko. Atat de frumoasa, incat probabil a fost model la Victoria's Secret.
  Aria este -ca orice fata normala la cap - geloasa ... iar Noel ii sugereaza sa petreaca un timp cu Klaudia(care nu stie sa vorbeasca engleza decat foarte putin). Ele chiar se imprietenesc. Pana cand Aria ii gaseste telefonul si citeste cateva mesaje, in care spune ca o sa i-l fure pe Noel, ca ea e un trol, deci ea este o fata foarte ... naspa.

   Pleaca in vacanta, la ski, si e o problema: Klaudia cade din teleski si isi luxeaza glezna. Dar sti ce ii spune Ariei inainte de accident : "Tonight I'm going to f**k you boyfriend". Intr-o engleza perfecta.

Emily Fields:

Nici pentru Emily viata nu este asa de usoara. A lasat in urma, in Jamaica, un
bebelus. Da, a ramas gravida, un secret cunoscut de ea si de sora mai mare, Caroline. In casa Cavanaugh se muta Chloe, o fata draguta, cu care se imprieteneste imediat. Tatal lui Chloe este o persoana foarte influenta in ceea ce priveste recrutarea elevilor pentru inot, iar Emily reincepe inotul de performanta pentru rezultate de intreare la facultate.
   Altceva ... da. Tatal lui Chloe incearca de multe ori sa faca sex cu Emily si este foarte ciudat ... pana la urma apare si Chloe si urmeaza o cearta monstru intre ea si protagonista.

   Hmmm... ce inseamna cand o persoana refuza sa deschida ochii, sa vada realitatea, chiar daca doare. Uneori, este mai bine sa sti adevarul, indiferent cat de rau ar durea, decat sa traiesti in minciuna. Incomparabil mai bine.

    Spencer Hastings:

Nu stiu de ce, insa Spencer a fost personajul pe care l-am simpatizat cel mai mult. Mi-au placut toate fetele, povestile lor au fost acceptabile, insa Spencer ....
  Mama ei are un nou iubit (a divortat acum 2 luni ) si acest iubit ( un o laudaros, apatic, de 45 de ani, rahitic , s.a.m.d.) are o fata si un baiat.  Zach este un tip superb. Spence si cu el petrec niste clipe de neuitat. Amelia este si ea draguta. Problema : se afla, mai tarziu, ca Zach este gay. Secretul lui este aparent in siguranta cu Spence, pana cand doarme - doar doarme - cu ea, si tatal sau da buzna in camera. Atunci, din dorinta de a-l proteja, protagonista spune ca el este gay. Acest lucru duce la trimiterea lui Zach la scoala militara.
   Nu va pot exprima in cuvinte cat de rau imi pare ca aceea chimie - care exista - intre Zach si Spence nu a triumfat. In plus, la final, Zach s-a dovedit a fi un bastard, asa ca e mai bine asa.

                                                                                 Hanna Marin

 Tatal Hannei debuteaza in politica, asa ca ea este pe parcursul cartii sustinatoarea lui. Atunci, un producator o remarca si merg la un shooting. Mike, iubitul Hannei, ii spune sa nu faca greseala de a se incurca cu el, dar ea nu este de acord. Asa ca se despart.

  Pozele iesite sunt foarte bune, insa sunt si cateva ... mai incriminatorii (adica penibile). Acest producator al carui nume nu mi-l amintesc o fraiereste pe Hanna, aceasta indragostindu-se de el. Pozele proaste (adica aproape pornografice ) sunt folosite ca santaj. 10 000 de dolari in schimbul publicarii lor si ruinarii vietii politice a tatalui sau. Care este un bastard. Numai pe interes, indragostit de fiica vitrega, o bitch in toata notiunea cuvantului.

  Desi acest roman, ca toate celelalte, de altfel, a fost un mix intre romance si tristete, durere, reliefeaza aspecte importante ale vietii. Capcane. Greseli. Un amestec dulce-acrisor. Si mi-a placut al naibii de mult. I love Sara Shepard's style ! So glossy, glamour, sweet but real.


NOTA: 5/5

1 comentarii:

wow cate se mai intampla in volumele celelalte...eu abia sunt la volumul 5, adica astept sa apara la Leda. imi place foarte mult seria, la fel si serialul:)